Stjernestein

 

Stjernesteinen har naturlig forekommende komponenter til tross for at den ikke er naturlig.

 

Stjernestein består hovedsakelig av Kvartssand. Sanden varmes opp, smeltes og blandes med andre ingredienser som krom, kobolt, kobber, feltspat eller mangan for å lage levende, iøynefallende farger.

 

Stjernestein/Sandstone ble skapt gjennom kombinasjoner av mange mineraler. Naturlig forekommende komponenter må imidlertid kombineres med andre materialer og infunderes for å lage et verdifullt kunstig glass.

 

Det er fortsatt et mysterium hvordan Stjernesteinen ble til. I følge noen krystallspesialister dateres den tilbake til 1600-tallet og den venetianske familien Miottis. Ifølge legenden utviklet en glassfremstillingsfamilie teknologien som førte til å skape det vi nå kjenner som Stjernestein/Sandstein/Sandstone.

 

Kvartssand ble brukt til å lage Stjernestein, en syntetisk edelsten. Mange historikere tror at klosterorganisasjoner først brukte sandstein som "munkens gull", smiing og støping av steinen i middelalderen.

 

Stjernsteinen er sammensatt av kvartssand som har blitt varmet opp til den smelter og deretter blandes med ytterligere mineraler og elementer som kobber og mangan for å oppnå sine livfulle fargetoner.

Stjernestein kommer i en rekke farger, inkludert rød, gul, grå og brun.