Rhodokrositt

Rhodokrositt dannes fra mangankarbonat (del av kalsittgruppen). Disse edelstenene finnes vanligvis i mineralgruppen karbonater og nitrater i store tilslag. Selv om de også er oppdaget i stalaktitiske, botryoidale, granulære og nodulære tilstander.

Den mest verdsatte fargen er en fantastisk rosa-rosa. Men edelstenene kan ofte inkludere sekundære farger som oransje, hvitt, brunt og gult. De båndede versjonene ser ut som perlelys rosa lag med treringer og er fascinerende å se.

Rhodokrositt krystaller blir ofte forvekslet med Rhodonitt ved første øyekast. Du kan imidlertid skille dem ved å sørge for at det ikke er svarte årer av manganoksid inne. I stedet bør Rhodokrositt-krystallen ha varierende nyanser av myke, rene hvite ringer.

Mens de fleste edelstener med mørk farge får de høyere prisene, er dette ikke tilfellet med rhodokrositt. De slående nyansene av rosa med båndede nyanser er sjeldne. Dette har ført til at markedet har sørget for at middels intensitet rosa med slående fargebånd er det dyrere alternativet.